Potraga za savršenom vjenčanicom

Odabir prave vjenčanice može za Vas biti jako težak zadatak i može uzrokovati dosta nervoze i stresa. No ukoliko se pravovremeno organizirate i pročitate par korisnih savjeta koje vam nudimo, odabir vjenčanice može postati najzabavniji dio cjelokupne organizacije vjenčanja, te može ostati u jako lijepom sjećanju. U potragu za haljinom potrebno je krenuti i nekoliko mjeseci ranije kako bi bili  sigurni da ćete dobiti baš ono što želite.

  • Opskrbite se sa nekoliko modnih  časopisa i časopisima o vjenčanjima, te izrežite par modela onih vjenčanica koje vam se najviše sviđaju. Internet vam također može biti od velike pomoći jer u miru svog doma možete surfati netom, te se upoznati s trendovima i modelima koje tržište nudi. Otprilike 9-10 mjeseseci prije vjenčanja bi trebalo započeti s traženjem haljine.
  • Ukoliko se odlučite za šivanje vjenčanice tražite preporuke od prijatelja, rodbine o najboljoj krojačici  koja će vaše želje znati pretvoriti u haljinu iz snova. Jedini problem kod šivanja haljine je taj što sve do kraja ne možete biti sigurni u ishod, a tada je možda već prekasno za neke velike preinake.
  • Prije odlaska u salon vjenčanica – imajte uvijek na umu koliki je budžet za Vašu vjenčanicu. To će Vam suziti izbor i olakšati potragu.
  • Potražite salone vjenčanica u vašem gradu i naručite se za probu. Povedite sa sobom osobu od povjerenja i osobu koja ima približno sličan stil odjevanja (kuma, prijateljica…) jer ćete na taj način dobiti njihove objektivne savjete i komentare.
  • Također bi bilo dobro da pri posjetu salonima ponesete cipele sa istom veličinom potpetica koje planirate nositi na vjenčanju, kako Vam haljina ne bi bila ni prekratka ni preduga. Ne pretjerujte s visinom potpetica jer na taj poseban dan se prije svega morate osjećati ugodno.
  • Isprobajte što više vjenčanica i neka Vam  pratnja da što više savjeta jer ćete tako moći dati sebi više prilika za pronalazak savršene vjenčanice. Bitno je da si uzmete dosta vremena za isprobavanje vjenčanica u svakom salonu (minimalno 1 h). Bilo bi dobro da si zapisujete u kojem ste salonu isprobali koju vjenčanicu i njeno ime jer se tako razlikuje model od modela, te zapišite kako vam stoji. Ili možda još bolja solucija je da sa sobom uzmete foto aparat kako bi Vas Vaša pratnja mogla poslikati u različitim vrstama vjenčanica.
  • Nemojte žuriti s odlukom. Proučite dobro svoje bilješke, zatim suzite potragu i odaberite vjenčanicu u kojoj se najbolje i najljepše osjećate, vjenčanicu koja pristaje Vašoj figuri i osobnosti.
  • Pošto ćete morati dolaziti nekoliko puta u salon kako bi haljinu prilagodili Vama, imajte na umu da svaki salon vjenčanica ima svoja pravila i upute u vezi izmjena i popravaka na vjenčanici.
  • Što se tiče kapare ona iznosi najčešće od 10 do 50% vrijednosti vjenčanice (ovisno o salonu).
Pin It

Pretraživani pojmovi:

najljepše vjenčanice,

Vezane teme:

Recite nam vaše mišljenje

*